• c/Clot 21-23, baixos. 08018, Barcelona
  • +34 635 886 930

FAMíLIES QUART MÓN

Des de Quart Món oferim activitats i serveis destinats a donar suport i orientació i inserció laboral dels joves i adults. També activitats destinades a afavorir l’assoliment d’un habitatge digne i estable i l’orientació legal necessària per part del col·lectiu.

 

 

Visites a les Famílies

 

Visitem les famílies allà on viuen: a les seves caravanes i barraques, als pisos que han ocupat perquè no tenen on viure i als habitatges estables on hi viuen algunes.

Fem un cafè i compartim estones amb elles, parlem de dubtes relacionats amb l’escola dels fills, la formació i la feina, el metge o l’habitatge; promovem sortides lúdiques en família. També les acompanyem en tràmits i en situacions de desallotjament, i reflexionem amb elles sobre com volen viure.

De manera transversal, totes les activitats que fem sempre tenen present la importància de l’acompanyament a les famílies. Elles han de ser les protagonistes del seu procés d’inclusió, el nostre acompanyament únicament vol ser un suport.

Suport i acompanyament

 

Des de Quart Món intentem acompanyar les famílies d’una manera propera, visitant-les allà on viuen, respectant les seves decisions, construint lligams i reflexionant sobre qüestions tan importants com l’accés a un habitatge estable i a una feina.

En l’àmbit laboral, motivem a la reflexió i acompanyem els homes i les dones cap els recursos especialitzats d’inserció laboral. També intentem apoderar les famílies perquè siguin conscients dels seus drets per a un habitatge digne i les acompanyem en l’accés a un pis estable i en situacions de desnonament per ordre judicial.

A més de visitar les famílies a casa seva, els hi donem suport en tràmits i fem de pont acompanyant-les a diferents recursos d’altres entitats o de l’administració.