• c/Clot 21-23, baixos. 08018, Barcelona
  • +34 635 886 930

Amb la tardor, arriben els amics: Com hem començat el curs

Després d’un estiu de descans i desconnexió ens hem tornat a trobar per iniciar un nou curs escolar amb més famílies per acompanyar i les nostres activitats: esplai, joves, reforç i alfabetització.

 

Hola, amigues i amics, ja som aquí!

Ja és octubre i potser tu has tornat a la rutina fa una estona, però nosaltres hem tornat a poc a poc i amb bona lletra. Això és perquè tenim les nostres activitats a organitzar i nous amics i amigues que s’uneixen al nostre equip de voluntariat.

El mes de setembre ha estat ple de reunions entre els diferents equips de voluntariat, primeres visites a les famílies i moltes idees aportades per totes les persones que formem aquesta família.

D’altra banda, tenim un gran esdeveniment per celebrar. Perquè l’any 2023 farà vint-i-cinc anys que vam començar a acompanyar a famílies en risc d’exclusió a Barcelona. Estem preparant activitats i sorpreses per tal que ho celebrem plegats. Aviat tindràs més informació.

 

Això és fantàstic, però ara ens enfocarem al curs que acabem de començar. I com ens organitzarem?

 

Seguirem amb les mateixes activitats que hem estat realitzant fins ara: reforç escolar per a infants i joves, esplai per infants, activitats de lleure per a joves, alfabetització per a dones i visites i seguiment a famílies.

Com cada any, centrem les activitats de lleure en diferents grups d’edat amb diferents objectius. A l’esplai per a infants, tractarem el tema de la llar com a lloc on ens desenvolupem i ens relacionem amb la nostra gent més propera. Amb els joves, continuarem treballant la constància i  la projecció de futur.

D’altra banda, continuarem també amb les activitats de reforç escolar per tal que infants i joves assoleixin els objectius fixats des de les aules.  Aquest any, ens acostarem al casal de barri de la Verneda perquè els infants segueixin les classes de reforç amb la companyia d’altres menuts de la zona i així enfortir les relacions entre les famílies i els veïns amb els quals conviuen.

Els joves també rebran acompanyament escolar, ja que es necessita una dedicació més especialitzada per poder aconseguir el graduat i poder reflexionar amb ells respecte a diferents situacions que poden definir el seu futur.

Una altra activitat és l’alfabetització de dones que es fa per tal de desenvolupar habilitats que els hi permetin portar a terme les tasques del dia a dia amb més facilitat. Les classes es faran de manera individual a causa de la diferència de necessitats entre les participants. Dintre del mateix marc, volem fer algunes sortides de lleure pensades especialment per a elles, perquè també puguin exercir el seu dret al lleure i conèixer millor la ciutat.

A més de les activitats preparades, seguim amb les visites a famílies per conèixer la situació en la qual es troben, els problemes del dia a dia i acompanyar-les en les decisions que prenen.

 

Com cada any, la nostra feina es porta a terme, majoritàriament, pel nostre equip de voluntaris i voluntàries. Sense aquest equip no ens seria possible aconseguir les nostres fites.

Per això volem donar les gràcies a totes les persones que formen part d’aquesta família.

I a tu que ens estàs llegint, també! Sense el suport de persones com vosaltres la nostra feina no seria possible.

Gràcies!