• c/Clot 21-23, baixos. 08018, Barcelona
  • +34 635 886 930

Què seria la vida sense amics i amigues?

Les famílies que acompanyem, els voluntaris i voluntàries, les persones sòcies i donants, la gent que ens dona suport i que ens orienta… Aquest 2019 ha estat un any ple d’amistats i només tenim un desig per a l’any vinent: augmentar el nombre d’amics i amigues per poder arribar més lluny! T’hi sumes?

Aquest any hem passat a ser amics i amigues en majúscules!

 

Amics que formen un equip. Perquè sense les persones voluntàries no seria possible! Les activitats que hem fet aquest 2019 amb els infants i adults als barris del Clot, Torre Baró i La Verneda s’han pogut portar a terme gràcies a la implicació de 34 persones voluntàries i un equip tècnic de tres persones.

Amigues que es plantegen nous reptes. El grup més intrèpid que hem conegut aquest any és el grup de dones que cada setmana participen a les activitats de lleure i d’alfabetització! Una quinzena de dones que s’enfronten a reptes aprendre a llegir i escriure, desplaçar-se en metro i conèixer nous indrets de la ciutat.

Amics que et conviden a fer un cafè. Perquè fer un cafè és sinònim d’amistat i vincles i aquest any hem fet molts amb les 73 famílies que acompanyem i visitem.

Amigues que no es cansen d’explicar com dividir. Dels 60 infants i joves participen a les activitats que organitzem, una trentena han vingut a l’activitat de suport educatiu. L’objectiu, més enllà de fer els deures, és oferir un espai segur, que fomenti valors i en el quals els infants se sentin bé i guanyin confiança.

Amics que comparteixen secrets. Perquè les activitats que fem no són una cosa aïllada i l’acompanyament sempre està present, per generar llaços de confiança.

Amigues que es recolzen quan es queden sense casa. La majoria de les famílies que acompanyem viuen en un habitatge inestable. Aquest 2019, 23 famílies (més de 100 persones) han patit un desallotjament o estan en procés. A totes les intentem acompanyar.

Amics que somien amb un futur millor. A Amics del Quart Món també tenim un grup de joves i a través del lleure descobrim Barcelona, gaudim de l’oci, incidim en l’educació i xerrem sobre com veiem el futur. Aquest any han participat 15 nois i noies!

Amigues que s’esforcen, es llencen i sempre riuen. No ens cansem de dir-ho: les dones són el motor de les famílies que acompanyem. Aquest any, algunes dones i joves s’han atrevit a buscar feina, han après a anar en transport públic per ser més independents o han decidit seguir estudiant.

Amics que construeixen un projecte. Perquè a Amics del Quart Món totes les opinions compten i tothom aportem i participem.

Amigues que lluiten per un món millor. Sabeu que a Barcelona, unes 500 persones viuen en assentaments? La xifra ha augmentat un 15% des del 2015. Part d’aquestes persones són famílies que coneixem i que acompanyem perquè algun dia puguin tenir una llar estable.

Amics que ens ajuden a ajudar. La nostra feina no seria possible sense el suport de moltes persones. Moltes gràcies a les persones sòcies i donants que ens recolzeu, així com a les 7 escoles i 19 recursos i entitats que ens faciliteu la nostra tasca!

Què seria la vida sense amics i amigues, no et sembla? Suma’t-hi, fes un donatiu!