• c/Clot 21-23, baixos. 08018, Barcelona
  • +34 635 886 930

Memòria 2019: Valors que ens fan créixer

Aquest 2019 ens hem centrat a treballar valors com l’amistat, la tolerància i el respecte. Hem recollit tots aquells valors que tant voluntaris com voluntàries han volgut treballar amb els infants, adolescents i dones durant les activitats educatives i de lleure. 

Aprendre per ser lliures

Hem treballat amb les dones i les hem ajudat a practicar la lectoescriptura. Això les apodera com a dones i han après a ser més lliures, fortes i valentes. Aquest 2019, dues de les dones s’han fet molt amigues i ara comparteixen el sentiment de sentir-se realitzades!

 

 

Jugar per unir-nos

Hem realitzat activitats d’esplai als barris del Clot, La Verneda i Torre Baró amb 53 nens i nenes. Els infants han pogut realitzar tallers, sortides culturals i jocs a l’aire lliure. A través del joc, han après valors com la tolerància, la responsabilitat i l’amistat. Aquest 2019, nens i nenes s’han convertit en petits artistes!

 

 

Un pas per créixer

Hem realitzat esplai al barri del Clot amb 13 adolescents. Visitar museus i aprendre a utilitzar el transport públic són algunes de les coses que s’han realitzat durant aquest 2019. L’esplai ens serveix com a espai on poder reflexionar sobre el futur i buscar treballar noves perspectives. Aquest 2019, un dels joves ha aconseguit feina!

 

 

Educar per avançar

Hem donat suport educatiu als barris del Clot i de La Verneda amb 28 nens, nenes i joves. Els infants i els adolescents aprenen valors com l’esforç i la convivència mentre fan els deures i estudien. Aquest 2019, un dels nens ha après a dividir!

 

 

Compartir un cafè per acollir

Durant el 2019 hi ha augmentat el nombre de visites fins a un 14% més que el 2018. Anar a casa seva, compartir un cafè i intercanviar les nostres experiències enforteix el vincle amb les famílies i ens ajuda a treballar amb elles conjuntament. Aquest 2019, després d’alguns cafès una jove va decidir treure’s el carnet de conduir!

 

 

Créixer com a entitat

Aquest any hem comptat amb un grup de 38 voluntaris i voluntàries i tres persones tècniques. Hem creat un equip de comunicació i hem desenvolupat nous projectes amb grans expectatives. Els valors que les acompanyen són el reflex del nostre gran treball en equip. Volem seguir creixent i avançant per a seguir acompanyant des de l’amistat i el respecte i seguir promovent els drets de les famílies.

A tots aquells i aquelles que ho fan possible!

També tenim la sort de poder comptar amb altres associacions sent totes essencials i el motor que impulsa al moviment tan necessari avui dia. La dedicació i l’esforç de tots plegats permet que Amics del Moviment Quart Món segueixi en contacte amb  famílies a les quals han estat ajudant des de fa més de 20 anys conjuntament amb les famílies més joves. Barcelona és una ciutat molt gran en la qual moltes persones no tenen una llar estable on poder viure tranquil·lament. A la memòria es poden apreciar els percentatges i xifres concrets de tots els acompanyaments i tràmits realitzats durant l’any, on destaquem el treball en xarxa amb centres educatius, serveis socials i altres entitats que, com la nostra, treballen per a la inclusió de les famílies més vulnerables. 

Moltes gràcies a totes les persones que ho heu fet possible!

Llegeix la nostra memòria d’activitats del 2019!