• c/Clot 21-23, baixos. 08018, Barcelona
  • +34 635 886 930

Memòria 2018: més inestabilitat per a les famílies i un acompanyament més intens

Més famílies que viuen en un habitatge inestable, més infants i joves que participen en activitats de lleure i més persones voluntàries. Compartim amb vosaltres la nostra memòria anual i les dades més destacades del 2018.

Les xifres mostren sempre una realitat i les que hem recollit durant el 2018 ens diuen moltes coses: d’una banda, que hem acompanyat 66 famílies, més que en els darrers anys; d’una altra banda, que la situació d’aquestes famílies ha empitjorat i que el 68% viu en un habitatge inestable o en un solar o una fàbrica en desús. En aquest context, destaquem una bona notícia: durant el 2018, hem reforçat els equips perquè hem estat més voluntaris i voluntàries i més nens, nenes i joves s’han sumat a les activitats de lleure.

A qui hem acompanyat?

L’any 2018, hem acompanyat 278 persones, entre adults i infants, de 66 famílies diferents. La meitat de totes aquestes persones són menors d’edat.

El 68% daquestes famílies no tenen una llar estable, és a dir, viuen en pisos ocupats o en assentaments irregulars (a solars i fàbriques buides). Aquesta xifra significa un 7% més que el 2017.

Com ho hem fet?

Acompanyant les famílies en el seu dia a dia

  • Hem visitat les famílies a casa seva en 229 ocasions, anant sempre allà on viuen, i hem realitzat un centenar d’acompanyaments i tràmits per a l’accés a l’habitatge, relacionats amb la formació, en situacions de desallotjament, etc.
  • Hem estat al costat de 13 famílies que durant el 2018 han viscut processos de desallotjament.Amb activitats de suport educatiu

  • Hem fet els deures i hem promogut valors i hàbits amb 35 infants i joves que han participat a l’activitat de suport educatiu.
  • Ens hem coordinat amb 7 centres educatius per anar a la una i recolzar els infants i joves que venen a les activitats de suport educatiu en allò que més necessiten.
  • 10 dones han vingut a classe d’alfabetització i s’han involucrat en activitats de lleure, creant un grup sòlid, en el qual totes ensenyen, totes aprenen i teixeixen llaços de solidaritat.

Lleure amb infants, joves i famílies

  • 51 nens i nenes han gaudit dels grups de lleure que tenim en marxa als barris del Clot, La Verneda i Torre Baró, un 50% més que durant el 2017. Hem sortit a jugar, hem fet tallers, hem conegut indrets de la ciutat i hem educat en valors, en la igualtat de rols i per a la no-violència.
  • 14 nois i noies han participat a les activitats del grup de joves, al barri del Clot.
  • 19 famílies han participat a les activitats de lleure familiar.

 

Amb qui ho hem fet?

Amb un equip de persones molt implicat i que ha augmentat! Durant el 2018, el projecte d’Amics del Moviment Quart Món l’hem impulsat entre 54 persones, el 94% de les quals són voluntàries i estan presents en tots els espais de l’entitat. De manera conjunta amb els 51 voluntàries i voluntaris, l’equip tècnic (format per tres persones) dona continuïtat a l’acompanyament i a tota la feina de l’entitat.

En col·laboració amb 33 centres educatius, entitats socials i administracions. Durant el 2018 hem treballat més en xarxa per acompanyar millor les famílies i fer de pont amb altres recursos que ja existeixen.

Amb la complicitat i el suport de 28 persones sòcies i donants que confien en nosaltres.

 

Més informació:
Descarrega aquí la nostra memòria 2018 (en format pdf).

LEAVE A COMMENT